اخبار و مقالات مفید پزشکی

درمان جای جوش یا اسکار آکنه
 

درمان جای جوش یا اسکار آکنه

چهارشنبه، 02 فروردین 1402 | Article Rating

علت ایجاد آکنه یا جوش

اسکار آکنه یکی از مشکلات رایج پوستی است که، پس از ایجاد جوش روی پوست تظاهر پیدا می‌کند. آکنه خودش بیماری آزار دهنده‌ای است و باقی ماندن جای آنها روی پوست هم باعث آزردگی بیشتر فرد می‌شود. آکنه به دلیل بسته شدن منافذ پوست به وسیله چربی، پوست مرده و باکتری ایجاد می‌شود. با وجود آکنه منافذ پوست ملتهب شده و در نهایت می‌ترکند. اگر منافذ پر شده در لایه‌های عمیق‌تر پوست بترکد عفونت‌های باقی مانده در بافت‌های عمیق‌تر نشت کرده و باعث ایجاد ضایعات بزرگ‌تری می‌شود.

این ضایعات به شکل فرورفتگی‌های گاهاً عمیق در پوست دیده می‌شوند و شکل ناخوش آیندی به پوست می‌دهند. تا کنون درمان‌های متفاوتی برای اسکار آکنه ابداع شده که در ادامه به معرفی آنها، عوارض و نتایج همچنین مزایا و معایب این روشها اشاره خواهیم کرد.

درمان اسکار آکنه به روش میکرودرم آبریژن

روش میکرودرم آبریژن یکی از موثرترین و رایج ترین روشهای درمان اسکار آکنه صورت است. در این روش پزشک از یک براش سیمی یا برای لایه برداری عمیق لایه بالایی پوست استفاده می‌کند. درم آبریژن اغلب برای درمان اسکار آکنه نزدیک به سطح پوست مانند اسکار آکنه بکس کار یا اسکار رولینگ به کار گرفته می‌شود. در هر حال، اسکار آکنه عمیق تر نیز به کمک این روش تا حدی بهبود می‌یابد.

درمان اسکار آکنه به روش میکرونیدلینگ

میکرونیدلینگ یک روش نوین با هزینه‌هایی کمتر از لیزر درمانی است. وارد کردن سوزن‌های بسیار ریز و نازک به درون پوست محرکی برای پدیده ساخت کلاژن‌های جدید می‌باشد. میکرونیدلینگ با درماپن به وسیله دستگاهی شبیه به یک قلم لرزان انجام می‌شود که سوزن‌های بسیار ریز و کوچکی در سری استریل آن تعبیه شده است. نخست به واسطه یک پماد بی حسی پوست را سِر می‌کنند، سپس پماد را از روی پوست می‌شویند.

اکثر مردم پس از میکرونیدلینگ به مدت 24 تا 48 ساعت سرخی و خارش اندکی را در پوست خود حس می‌کنند، حسی همچون یک آفتاب سوختگی خفیف، اما می‌توان بلافاصله بعد از این عمل فعالیت‌های روزانه را از سر گرفت. ممکن است نقاط بسیار کوچکی از کبودی، خون‌مردگی یا خونریزی در پوست پدید آید.

هدف از میکرونیدلینگ تجزیه و شکست بافت زخم‌های قدیمی و تحریک پوست برای تولید کلاژن‌های تازه می‌باشد که در نهایت به شکل‌گیری لایه‌ها و بافت‌های جدید الاستین و کلاژن می‌انجامد، به علاوه با ظهور مویرگ‌های جدید فرآیند خون‌رسانی به پوست بهتر خواهد شد. پوست در پاسخ به این تحریک‌ها شروع به ضخیم تر شدن می‌کند.

میکرونیدلینگ را می‌توان برای درمان زخم‌های خفیف یا متوسط آکنه برای انواع مختلف سوراخ‌ها و بافت‌های پوستی به کار برد. برای گرفتن بهترین نتیجه می‌بایست چند جلسه درمان بر اساس تشخیص پزشک متخصص پوست با میکرونیدلینگ را پشت سر گذاشت. لازم به ذکر است این روش برای پوست‌های رنگی هم قابل استفاده می‌باشد.

درمان اسکار آکنه با تزریق ژل

یکی از روشهای درمان جای جوش صورت، تزریق ژل است. جای جوش عمیق را می‌توان با استفاده از تزریق فیلر یا ژل بالا آورد و آن را هم سطح پوست نمود. همچنین ژل‌های پوستی می‌توانند ظاهر جای جوش‌های دره‌ای شکل را بهبود بخشند. ممکن است از پرکننده‌های متفاوتی در این خصوص استفاده شود، ازجمله ژل‌های هیالورونیک اسید یا تزریق چربی خود بیمار.

درمان اسکار آکنه با رتینوئیدها

رتینوئیدهای موضعی محصولات درمانی دیگری هستند که برای رفع جای جوش به کار گرفته می‌شوند. این داروها علاوه بر تسریع تولید سلولی و بهبود بافت پوست، می‌توانند به کاهش لکه‌ها و محو شدن جای جوش نیز کمک کنند. البته رتینوئیدها می‌توانند پوست را نسبت به نور خورشید حساس کنند. همواره پس از استفاده از داروهای رتینوئید از ضد آفتاب استفاده کنید.

پمادها و سرم‌های حاوی رتینوئید را می‌توان بدون نسخه خریداری کرد اما غلظت‌های بالاتر این دارو توسط پزشک تجویز می‌شوند. رتینوئیدها بر روی اسکارهای آتروفیک یا فرو رفته بیشترین تاثیر را دارند. رتینوئیدها را می‌توان در محصولات حاوی رتینول یافت.

درمان اسکار آکنه با لیزر

لیزرهای مختلفی در درمان اسکار آکنه به کار می‌روند. بر اساس نوع اسکار باید دستگاه لیزر مناسب انتخاب شود. لیزرهای معمول برای درمان اسکار شامل لیزرهای اربیوم، فرکشنال، آر اف فرکشنال و … می‌باشند. در برخی موارد که رنگ اسکارها سرخ بوده و هنوز زمینه التهابی در آنها وجود دارد، می‌توان از لیزر PDL استفاده کرد که از طول موج 585 نانومتر برخوردار است و می‌تواند در کم رنگ کردن ته رنگ سرخ این ضایعات و مسطح کردن انواع برآمده اسکارها نیز موثر باشد.

چنانچه تمایل به دریافت مشاوره رایگان درباره پوست، مو و راهکارهای زیبا ماندن دارید می توانید این صفحه را مطالعه نموده و با دریافت نوبت برای مشاوره از خانم دکتر سارا جلیلی اقدام نمائید.
تصاویر
  • درمان جای جوش یا اسکار آکنه
  • درمان جای جوش یا اسکار آکنه
  • درمان جای جوش یا اسکار آکنه
  • درمان جای جوش یا اسکار آکنه
ثبت امتیاز
اشتراک گذاری
نظر جدید

تصویر امنیتی
کد امنیتی را وارد نمایید:

وبسایت دکتر سارا جلیلی - پوست، مو و زیبائی


کلیه حقوق این وبسایت متعلق به دکتر سارا جلیلی است