ریزش ابرو به اندازه ریزش مو مساله نگرانکنندهای است. متاسفانه بسیاری از خانمها در این شرایط از محصولات آرایشی برای بهبود ظاهر ابروها استفاده میکنند، درحالیکه امروزه روشهای دائمی مانند کاشت ابرو برای رفع کمپشتی و نازکی ابروها وجود دارد.
- کاشت ابرو باید توسط جراح پلاستیک و با پیوند موهای خود شما انجام شود. زیرا به دقت و دانش زیادی در مورد آناتومی، طراحی ابرو، کشیدن و روش کاشت نیاز دارد.
- اگرچه کاشت ابرو ساده به نظر میرسد، اما پیش از انجام آن مسائلی مانند هزینه، خطرات و عوارض جانبی باید در نظر گرفته شوند. مطالعه این مطلب میتواند کمک کند تا متوجه شوید که این روش جراحی برای شما مناسب است یا خیر.
کاشت ابرو بیشتر مناسب افرادی که به هر دلیل ابروهای خود را از دست داده اند. اما دلخوری از مدل ابرو و تراکم و ضخامت آن هم برای برخی افراد دلیل خیلی خوبی جهت اقدام به کاشت ابرو می باشد. به هر حال داشتن ابروهای دلخواه و قابل رشد و طبیعی بهتر از کشیدن خطی به عنوان ابرو در صورت افراد است. به همین دلیل متقاضیان کاشت ابرو اکثر از افرادی است که قصد پاک کردن تتو ابروی خود و جایگزینی آن با ابروی طبیعی می باشند. اما در کل کاشت ابرو مناسب این افراد می باشد :
- افرادی که ابروهای کم پشت و باریکی دارند.
- خانم هایی که بر اثر برداشتن بیش از حد، ابروهایشان کم پشت شده و به مرور زمان خالی شده است.
- کسانی که از فرم ابروهای خود راضی نیستند و میخواهند با روشی غیر از تتو و هاشور آن را تغییر دهند.
- افرادی که بر اثر عواملی چون زخم، جای بخیه و سوختگی قسمتی از ابروهای خود را از دست داده اند.
- افرادی که بر اثر جراحت و شکستگی ابروهایشان دچار ریزش شده است.
- کسانی که براثر کم کاری تیروئید ابروهایشان دچار ریزش می شود.
- افرادی که بیماری های پوستی دارند و ممکن است دچار ریزش دائمی ابرو شده باشند.
- کسانی که ابروهایشان براثر برخی از درمانها و جراحیهای پزشکی دچار ریزش شده است.
- آن دسته از افرادی که مشکلات و نواقص مادر زادی دارند، تنها راه درمان آن کاشت می باشد.
- داشتن خالکوبی می تواند یکی از عوامل ریزش ابرو باشد.
- ژنتیک و ارثی بودن از عوامل ریزش ابرو است.
- خانم هایی که ابروهای تتو شده و یا هاشور شده دارند برای از بین بردن جای تتو و هاشور می توانند از کاشت ابرو استفاده کنند.
نحوه انجام جراحی کاشت ابرو
کاشت ابرو یک عمل زیبایی است که در آن فولیکولهای پیوندی مو (گرافتها) به ناحیه ابروی شما منتقل میشوند. در واقع هدف این است که موهای جدید از این گرافتها رشد کنند و ظاهری پرتری ایجاد کنند. نحوه انجام آن دقیقا شبیه به کاشت مو سر است، فقط با این تفاوت که برای پیوند ابرو از موهای پشت گردن یا ناحیه اطراف گوش بهعنوان بانک مو اهداکننده استفاده میشود.
هنگامیکه گرافتهای مو برداشته میشوند، قبل از اینکه توسط جراح روی نواحی خالی پوست ابروهای شما کاشته شوند، آنها را تا یک ساعت در یک ظرف حاوی محلول نمک سرد قرار میدهند. سپس جراح برشهای کوچکی در محلهای پیوند در ابروهای شما ایجاد و شروع به کاشت میکند. کل فرآیند حدود ۲ تا ۳ ساعت طول میکشد. کاشت ابرو معمولا با بیحسی موضعی انجام میشود، بنابراین در طول عمل چیزی احساس نمیکنید.
چه کسانی از کاشت ابرو سود میبرند؟
اصولا افراد به دلایل زیر نیاز به کاشت ابرو دارند:
- سوختگی بخشی از پوست ناحیه ابرو
- ماندن جای زخم روی ابرو در اثر آسیب پوستی مانند جراحی تومور
- ابتلا به بیماری تریکوتیلومانیا (زمانیکه افراد از میل غیرقابل کنترل برای کندن موهای ابرو خود رنج میبرند)
- ریزش ابرو یا مژه بهدلیل کمکاری غده تیروئید
گروه دیگری از افرادیکه ممکن است به کاشت پیوند ابرو نیاز داشته باشند، کسانی هستند که از هیپرویتامینوز A رنج میبرند. هیپرویتامینوز A وضعیتی است که در آن سطح ویتامین A در بدن شما خیلی زیاد و سمی باشد.
مقدار ویتامین A توصیهشده برای بزرگسالان ۱۹ سال به بالا، ۴۳۰۰ واحد بینالمللی در روز است. حداکثر میزان مجاز آن ۱۰۰۰۰ واحد بینالمللی است. اگر بیشازحد ویتامین A مصرف کنید، میتواند باعث ریزش موهای سر و ابروهای شما شود.
البته ریزش مو بهدلیل هایپرویتامینوز A همیشه دائمی نیست. در برخی موارد پس از کاهش مصرف ویتامین A ریزش مو اصلاح میشود.
مزایا و معایب کاشت ابرو
ابروها نقش مهمی در کادربندی صورت شما دارند. اصولا برخی از افراد با ابروهایی ضخیم و فراوان به دنیا میآیند، درحالیکه برخی دیگر ابروهای نازک و کمپشتی دارند. با توجه به اینکه علاوهبر زیبایی، ابروها نقش مهمی در کنترل عرق و رطوبت محیط اطراف چشم نیز دارند، ریزش آنها میتواند با بروز مشکلاتی همراه شود. در این موارد، کاشت ابرو میتواند گزینهای دائمی برای کمک به تغییر ظاهر ابروهای شما و پرتر نشان دادن آنها باشد.
بزرگترین مزیت کاشت ابرو، طبیعی بودن ظاهر آن است زیرا موهای جدید متعلق به خود شخص هستند. از طرفی، میتواند نیاز به آرایش ابرو را محدود کند.
تنها نکته منفی این روش، هزینه بالای آن است. همچنین ممکن است چندین ماه طول بکشد تا فولیکولهای جدید شکل بگیرند و شاهد نتایج کامل باشیم. البته این احتمال نیز وجود دارد که فولیکولهای جدید رشد نکنند و به اصطلاح پیوند پسزده شود.